От вторник превозвачите излизат на национален протест. Очакват се демонстрации в София,

...
От вторник превозвачите излизат на национален протест. Очакват се демонстрации в София,
Коментари Харесай

Превозвачите излизат на национален протест

От вторник превозвачите излизат на народен митинг. Очакват се демонстрации в София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен и Благоевград. Протести ще има и на всички граничните пунктове в страната.

До повишаване на напрежението се стигна след срещата на сектора с министър-председателя Кирил Петков. Тя завърши с изказванията на бизнеса, че са изгонени от премиера без да реализират сделка за ограничения против повишаването на горивата и ТОЛ таксите.

Браншът се кани да стачкува поетапно от на следващия ден до 18 май, когато да спре превозът в цялата страна.

“Минимум 500 лева ще коства на българския жител на годишна база нарастването на ТОЛ таксите, по тази причина го предлагаме като антикризисна мярка, с цел да може това нещо да спре инфлацията”, съобщи Йордан Арабаджиев от Съюза на интернационалните превозвачи.

“Този, който би трябвало да си поврежда повече пътищата, по-тежкотоварният би трябвало да заплати повече. Т.е., в случай че жителите условно казано сега заплащат към 270 млн. лева от винетки, би трябвало това да съставлява 1/3 от общата събираема сума. Значи би трябвало да се вдигне цената на ТОЛ таксите един път и второ, да се отиде към цялостния му обхват”, районният министър Гроздан Караджов.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР